Bakım Sağlık

Saç ekimi nasıl yapılır?

saç ekimi
Saç ekimi nasıl yapılır? Saç ekimi yapılırken nelere dikkat etmek gerekir? Saç ekim işlemi kaç saat sürer? Saç ekim işlemi kimlere uygulanabilir?

Özellikle stres ya da genetik faktörler sebebi ile belli bir yaştan sonra sık sık görülen saç dökülmeleri kadın erkek pek çok kişiyi olumsuz yönde etkiliyor. Saçlar insanın kendini iyi hissetmesinin ve güzel görünmenin en etkileyici parçalarından biri iken saç dökülmelerinin yoğun bir hal alması pek çok kişi de özellikle psikolojik rahatsızlıklara kadar sebep olmaktadır. Saç dökülmeleri yaşayan kişiler bu durumdan kurtulmak amacı ile çeşitli yöntemlere başvurmaktadır ki bu yöntemler öncelikle doğal uygulamalar ile gelişim gösterir. Fakat özellikle erkek tipi saç dökülmelerinde saç kökleri zayıflamaktan ziyade artık ölü durumuna gelmektedir. Ölü saç kökleri ile de kişi her ne kadar doğal kür ya da şampuan kullansa da saçlarında yenilenme söz konusu olmaz. Son yıllarda teknolojinin gelişim göstermesi estetik cerrahi açısından da oldukça kazançlı buluşları beraberinde getiriyor. 

Saç dökülmelerinde özellikle erkek tipi saç dökülmelerinde artık yeni saç gelmeyeceği için artık birçok kişinin öncelikli tercihi saç ekimi uygulamasıdır. Sürekli yenilik gösteren bu uygulamanın da farklı yöntemleri bulunuyor. Saç ekimin saç dökülmelerine karşı günümüzde en etkili ve başarılı yöntem olarak biliniyor. Peki, bu kadar rağbet gören ve başarı şansı oldukça yüksek olan saç ekimi nasıl yapılır?

Bkz. Saç dökülmesinin nedenleri ve doğal çözüm yolları

Saç ekimi nasıl yapılır?

Günümüzde saç ekimi yöntemlerinde de farklılık bulunuyor. Bu yöntemlerden biri FUE yöntemi iken diğeri ise FUT yöntemidir. Tüm bunların yanı sıra son dönemlerde traşsız saç ekim olarak bilinen Long Hair yöntemi yani uzun saç de saç ekimi yaptırmak isteyen kişilerin tercih ettiği uygulamalardan biridir.

FUT yöntemi ile FUE yöntemi ile saç ekim işlemi arasında sadece saç kökleri alınırken uygulanan işlem farkı bulunuyor bunun yanı sıra her iki işlem arasında da ciddi bir fark bulunmuyor. Fakat FUE tekniği ile saç ekim yöntemi geliştirildikten sonra FUT tekniğinin uygulanması daha kısıtlı bir alanda gerçekleşiyor. Saç ekim yönteminde sağlıklı kökler alınarak kafa derisinde açılma yaşanmakta olan bölgeye transferi gerçekleştiriliyor. FUE tekniğinde iki kulak arasında bulunan bölgeden saç kökleri alınır. Durumdan da anlaşılabileceği gibi saç ekim işlemlerinde aslında donör de hasta da aynı kişidir. Saç dökülmeleri genellikle kafanın orta kısmında ya da kafanın ön kısmında gerçekleşir. Oysa ki iki kulak arasında bulunmakta olan bölgede ki saçlarda hiçbir zaman ciddi bir anlamda saç dökülmesi gerçekleşmez. Bu bölgede bulunan sağlıklı saç kökleri transfer işlemi için oldukça uygundur.

Fue tekniğinde saç kökleri tek tek alınırken FUT tekniğinde ise sağlıklı saç köklerinin bulunduğu doku şeridi belirlenir ve bu şerit komple çıkarılır. Sonrasında ise köklerin çıkarıldığı bölgeye dikiş işlemi uygulanır. Saç kökleri FUE tekniğinde micro uca sahip olan makineler yardımı ile yapılıyor. FUT tekniğinde ise bisturi yardımı ile köklerin çıkarılması söz konusudur. Bu neden ile FUT yöntemi ile saç ekim uygulamasının pratikte görmek oldukça zordur. Her iki işlemden hangisi tercih edilmiş olursa olsun mutlaka saç ekim merkezinin steril ve hijyenik olması gerekmektedir.

long hair saç ekimi

Saç Ekiminde Long Hair Yöntemi

Uzun saç yöntemi olarak da bilinen Long Hair son yıllarda saç ekim sektörünün gözdesi haline gelmiştir. Bu uygulamayı bu kadar popüler hale getiren ise işlem esnasında herhangi bir biçimde saç tıraşlama uygulamasının yapılmamasıdır. Long Hair ile saç ekim işleminde uzun olan saç kökleri özel cihazlar yardımı ile dikkatlice çekiliyor.

Daha sonra ise transfer edilecek olan saçsız bölgeye uygulanıyor. Diğer saç ekim yöntemlerine nazaran daha ağrısız olan bu uygulamada hastanın saçları kısaltılmadığı için günlük hayata dönüş daha kolaydır. Ayrıca saçlar uzadığında yöntemin nasıl bir sonuç vereceği de işlem biter bitmez görülüyor. Bu neden ile saç ekimi yaptırmak isteyip de saçın birden farklı bir imaja bürünmesinden dolayı çekincesi olan pek çok kişi bu yöntemi tercih ediyor.

Saç ekimi yapılırken nelere dikkat etmek gerekir?

Saç ekim işlemi öncesinde hastanın daha az ağrı ve acı hissetmesi için mutlaka lokal yani bölgesel bir anestezi işlemi yapılır. İşlemin öncesinde yapılmış olan saç analizi sayesinde de hangi köklerin daha sağlıklı olduğu da belirlenmektedir. Bu durumun asıl amacı işlem sonrasında başarı şansını arttırmaktır. Bu doğrultuda kişinin saç durumuna yani dökülen alanın genişliğine göre en çok 5 bin civarında bir kök kellik yaşanan problemli bölgeye transfer edilir.

Saç ekiminde dikkat edilmesi gereken en önemli konuların başında uygulama yapılırken doğal bir sonuç elde edilmesidir. Bunun için de işlem öncesinde kişinin saç formuna göre bir çizim yapılır. Yapılan bu çizim doğrultusunda da başarılı bir ekim gerçekleştirilebilir. Bu sayede saç ekimi sonrasında hasta doğal bir görüntü kazanmış olur. Doğallık için hastanın eski saç formu kadar saç yoğunluğu da önemlidir. Saçın geneline nazaran problemli olan bölgeye daha fazla sayıda saç kökünün transfer edilmesi saçta göz yorucu ve itici bir görüntüye sebep olacaktır.

Saç ekim işlemi kaç saat sürer?

Saç ekimi işleminde saç olmayan bölgenin genişliğine göre ve transfer yapılacak olan köklerin sayısına göre farklı zaman aralıkları söz konusudur. Fakat genellikle bu işlem tek seansta çözüme kavuşturulmaktadır. Saç ekim işleminde genellikle 6 ya da 8 saatlik bir süreye ihtiyaç duyulurken bu sürenin kişisel durumlara göre artabileceği gibi azala bilme durumu da söz konusudur. Bu süre içerisinde hastanın rahatlığı için özellikle tok olması da önemlidir. İşlem süresi bu kadar kısa olsa da işlem tamamlandıktan sonra tam olarak sonucu görebilmek için de 12 ay kadar bir süreye ihtiyaç bulunuyor. Özellikle ilk hafta saçların su ile temas etmesi engellenmelidir. Sonrasında yani yaklaşık 2 haftalık bir süre sonunda ekilen saç köklerinde dökülme görülecektir. Fakat bu durum hastaları korkutacak bir durum olmamak ile birlikte sürecin doğal bir sonucu olarak karşımıza çıkıyor.

Sonraki 2 haftalık süre içerisinde de yeni saç köklerinin çıkmaya başlandığı görülecektir. Saç ekim işleminden sonra bir süre doktorun tavsiye ettiği saç bakım ürünlerini kullanmakta başarıyı arttırmak için yarar bulunuyor.

Saç ekim işlemi kimlere uygulanabilir?

Saç ekim işlemi zannedildiği gibi sadece erkeklere değil aynı zamanda da kadınlara uygulanabilen bir yöntemdir. Bunun yanı sıra 18 yaş şartını sağlayan ve bu konuda kararlı olan herkese uygulanabilir. Ayrıca erkek tipi saç dökülmesi ile saç kökleri ölen kişiler gibi yanma ya da kaza sebebi ile kafa derisinde oluşan travma sebebi ile saçları yeniden çıkmayanlar da saç ekimi yaptırabilir. Fakat burada dikkat edilmesi gereken önemli bir konu bulunuyor. Bu konu da saç dökülmesinin altında yatan sebeptir. Eğer ki kişiler saç ekimi öncesinde dökülmenin sebebini araştırmaz ise ve sıkıntının sebebi herhangi bir hastalık ise mutlaka öncelikle hastalığın tedavisi gereklidir. Aksi halde yapılan onca uygulamadan sonuç almak mümkün olmayacaktır. Süreç oldukça uzun olduğu için bu işlemi yeniden yaptırmamak için öncelikle gerekli doktor kontrollerinin yapılması gerekiyor.

Saç ekiminde başarı için pek çok faktör önemli olmak ile birlikte işlemi uygulayan ekibin tecrübesi de önemlidir.

Editör

erkekse.com, 2016 yılında yayın hayatına başlayan erkek yaşam rehberi ve online erkek dergisidir.

Yorum Yap

Yorum yapmak için tıklayın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ücretsiz abone olun!

Size kaliteli yaşamanın yollarını ve yeni yazılarımızı haftalık veya aylık olarak gönderelim!

Teşekkür Ederiz!

Üzgünüz bir hata oluştu!

Daha İyi Bir Erkek Olmak İçin
Ücretsiz Abone Olun!

erkekse.com ile daha iyi bir erkek olmanın zamanı gelmedi mi?

Teşekkür Ederiz!

Üzgünüz bir hata oluştu!